Boekhouden, houd het simpel!

Het stelselmatig bijhouden van de inkomsten en uitgaven en deze rubriceren in opbrengsten, kosten, bezittingen en financiering. Dat is het basisprincipe van boekhouden.

Doelstelling van boekhouden is het in cijfers uitdrukken van uw ondernemingsactiviteiten. Cijfers die u nodig hebt in de eerste plaats voor u zelf zodat u weet wat het resultaat is en op welke onderdelen u zou kunnen bijsturen. Daarnaast verwachten de belastingdienst, verzekeraars, CBS en bij kredietverlening ook de financiers regelmatig overzichten voor belastingaangiften en periodieke cijfers.

Deze overzichten kunt u heel snel produceren bij een goed gestructureerde boekhouding. Mefad adviseert in veel gevallen AFAS online boekhouding vanwege het gebruiksvriendelijke karakter, de snelle bereikbaarheid, uitstekende helpdesk, stabiliteit van het boekhoudprogramma in combinatie met een uiterst vriendelijke prijs.

Mefad kan u bij het boekhouden begeleiden bij de  implementatie van het boekhoudprogramma, het fysiek boeken van de boekingsmutaties en ofcontrole van de door u zelf gedane boekingen. Ook kunt u Mefad inschakelen voor interim activiteiten ten aanzien van de boekhouding bij tijdelijke afwezigheid van uw vaste boekhouder.

Voor een vrijblijvende oriëntatie gaan wij graag met u in gesprek!